У Тернополі правоохоронці затримали чоловіка, причетного до крадіжки ноутбука

Щодо крадія слідчі поліції відкрили кримінальне провадження. За вчинений злочин йому загрожує від п’яти до восьми років позбавлення волі.

До співробітників Тернопільського районного управління поліції звернувся 20-річний мешканець обласного центру. Юнак повідомив, що на деякий час залишив без нагляду свій наплічник з ноутбуком на лавці. Коли повернувся – особистих речей на місці вже не було.

Факт крадіжки задокументувала слідчо-оперативна група. Суму завданих збитків потерпілий оцінив у 16 000 гривень. Подія трапилася на вулиці Чорновола у Тернополі.

За допомогою записів із камер відеоспостереження оперативники викрили особу зловмисника. Ним виявився раніше не судимий 62-річний місцевий житель. Чоловік одразу після вчинення крадіжки продав ноутбук на ринку.

Вирішується питання щодо повідомлення зловмиснику про підозру відповідно до ч. 4 ст. 185 (крадіжка, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України.

Працівники поліції закликають громадян бути уважними та обережними. Не залишайте свої наплічники, сумки та інші особисті речі у незамкнених приміщеннях та інших легкодоступних місцях. Пам’ятайте, що ваша обачність та пильність – найкращий спосіб убезпечити своє майно.

Вам також може сподобатися