У Тернополі на проспекті Злуки замінюють аварійну ділянку водопровідної мережі

У Тернополі працівники водоканалу продовжують замінювати аварійну ділянку дворової та квартальної каналізаційної мережі на проспекті Злуки.

Роботи на цій локації стартували торік у серпні. Працівники водоканалу вже замінили дворові каналізації у будинку №11, №13, №17, №19, №21, №23 та №25. Зараз триває часткове оновлення каналізаційного колектора. Загальна протяжність нових труб – близько 1 км. На проспекті Злуки встановлюють сучасні поліетиленові труби, двошарові, з ребристою поверхнею, яка захищатиме трубу від тиску ґрунту. Діаметр труб – від 160 мм до 300 мм.

«Попередні керамічні труби вже своє відслужили – почали тріскати й лущитися. Адже переміщаючись стічні води заповнюють не всю трубу. Стоки течуть нижньою частиною труб і практично не виїдають цієї ділянки. Але випаровування від стоків, знищують верхню частину труби. Як наслідок, під вагою ґрунту згодом можуть виникати аварійні ситуації у багатоповерхівках чи на колекторі», – зазначає начальник відділу каналізаційних мереж КП «Тернопільводоканал» Юрій Клим.

Так, лише за останні два роки аварійно-диспетчерська служба 20 разів виїжджала до будинку на проспекті Злуки, 19. У сусідній багатоповерхівці, за адресою просп. Злуки, 21, за цей же період сталося 13 аварійних ситуацій на каналізаційній мережі. Після завершення робіт таких проблем значно поменшає.

Вам також може сподобатися