На Тернопільщині знайшли записку, якій майже 90 років

Під час ремонту церкви Воскресіння Христового у селі Бишки Козівської громади віднайшли записку про посвячення першого каменя під будову храму в 1937 році. Про це повідомили на фейсбук-сторінці Forum Kozovianum – Козівський Форум.

Як розповів парох храму отець Михайло Квасниця, хоч скляна банка була пошкоджена, а папір – практично мокрий, але збережений у ній документ вдалося розгорнути без великих пошкоджень, текст гарно зберігся.

9 травня 1937 року було заложено основи під будову храму, а посвячення «угольного» каменя здійснили оо. Степан Городецький з Урмані, Ілля Залуцький, який у 1917-21 рр. був парохом у Бишках, Петро Пастух з Куропатників. На час закладення цієї «капсули» священником у Бишках був Микола Косович (роки життя 1901-1941), який вже через декілька років став жертвою репресій більшовиків… – йдеться в тексті.

Як свідчить записка, будову храму провадив відомий архітектор Євген Нагірний, будівничим був Омелян Косович, солтисом села на той час був Гринько Безкоровайний, а церковний комітет очолював Іван Федечко. Далі йде перелік усіх членів комітету будови церкви.

Джерело: Терен

Вам також може сподобатися