Тернопільських депутатів позбавили мандатів

Відбулося засідання територіальної виборчої комісії Тернопільської області. Стало відомо, що було прийнято ряд важливих змін – зокрема остаточно позбавили депутатських мандатів одних, та відповідно прийняли рішення щодо призначення депутатами – інших.

Зокрема, представники комісії позбавили депутатських повноважень депутата Тернопільської обласної ради від партії “Слуга народу” – Ігоря Жмінку. На його місце мала бути призначена наступна особа по списку – це психологиня та коуч Оксана Бількевич, але вона відмовилася, оскільки в даний час перебуває за кордоном. Відтак, на місце Жмінки у коаліцію “Слуг народу” має прийти Павло Кісіль, головний лікар Кременецької лікарні, який через суд поновився на посаді.

Також комісія прийняла рішення позбавити депутатських повноважень героїчно загиблого на війні депутата від партії “За майбутнє” Любомира Крупу. На його місце повинен був зайти Василь Гамрач, директор ПП «Агропродсервіс Ярчівці», але він відразу написав заяву на складання повноважень, правда з невідомих причин комісія не прийняла дану заяву, тому поки що новий депутат від партії “За майбутнє” у стіни Тернопільської обласної ради не заходить.

Додамо, що у четвер, 27 червня, має відбутися чергове засідання сесії Тернопільської обласної ради, де крім сесійних питань, мають розглянути дві заяви – колишнього голови ТОВА Володимира Труша та Ярослава Захарківа, які вирішили добровільно позбутися депутатських повноважень і залишити “Слуг народу” з Тернопільської обласної ради.

Джерело: Тернополяни

Вам також може сподобатися