Слідчі поліції розслідують шахрайську схему «Позич гроші, дуже потрібно»

30 тисяч гривень перерахували жительки Тернопільщини на рахунок невідомих осіб. Потерпілі хотіли допомогти своїм подругам, однак потрапили у чергову пастку аферистів.

Зі слів заявниць, до них у соціальних мережах надійшли повідомлення від приятельок, які просили позичити гроші. Суми були різні – від 5 до 13 тисяч гривень. Не зволікаючи жінки поспішили допомогти та на вказаний у меседжах банківський рахунок перекинули гроші. Лише за деякий час стало відомо, що акаунти подруг зламали шахраї.

Слідчі поліції за фактами шахрайства відкрили кримінальні провадження відповідно до статті 190 Кримінального кодексу України. Тривають заходи для розкриття злочинів.

Працівники поліції застерігають жителів області від аферистів й нагадують:

якщо ви отримали подібне повідомлення у соціальних мережах від своїх знайомих, негайно зв’яжіться з ними й з’ясуйте правдивість інформації;
якщо ви підозрюєте, що вашу сторінку зламали, перевірте особисті повідомлення – чи не було таких, які були відправлені в той момент, коли ви не були в мережі, або таких, які містять підозрілі посилання;
якщо ви зрозуміли, що вас намагаються ошукати, або вже потрапили на гачок шахраїв, негайно телефонуйте на лінію «102».

Якщо ви постраждали від шахраїв, не зволікайте та телефонуйте на спецлінію «102». Для оперативного надання допомоги від працівників Департаменту кіберполіції Національної поліції України звертайтесь за номером 0 (800)50-51-70.

Вам також може сподобатися