Начальник поліції Тернопільщини зустрівся з представниками КМЄС

Робочу зустріч з представниками Консультативної місії Європейського Союзу провів керівник поліції Тернопільщини Сергій Зюбаненко. Під час заходу обговорили реалізацію безпекових проєктів в області та визначили пріоритети у подальшій співпраці.

Сергій Зюбаненко показав міжнародним партнерам, як працює сучасна система відеоспостереження, встановлена у Головному управлінні Нацполіції Тернопільщини.

«Сьогодні на території міста та області працює понад півтори тисячі камер відеонагляду, за якими цілодобово стежать правоохоронці. Сучасна система дозволяє оперативно не лише розшукувати осіб, причетних до злочинів, але й безвісти зниклих людей», – зауважив керівник поліції Тернопільщини.

Також представники КМЄС оглянули нову ДНК лабораторію, яка дозволяє ідентифікувати загиблих за кілька годин. Працює вона від грудня минулого року.

Під час зустрічі сторони обговорили впровадження в області таких проєктів, як «Поліцейський офіцер громади», «Custody records». Іноземні гості запевнили, що й надалі продовжать надавати технічну підтримку поліції та сприяти в організації навчань та тренінгів для правоохоронців.

Сергій Зюбаненко наголосив, що співпраця з Консультативної місією ЄС має велике значення для поліції у реформуванні сектору цивільної безпеки та впровадження європейських стандартів у роботі.

Вам також може сподобатися