У ще одному підрозділі поліції Тернопільщини запрацювала система “Custody Records”

У відділенні поліції №1 м.Тернопіль запрацювала автоматизована система відеофіксації “Custody Records”. Це вже п’ятий підрозділ поліції Тернопільщини, у якому впровадили безпековий проєкт.

Участь у презентації сучасної системи відеоконтролю взяли начальник Департаменту головної інспекції та дотримання прав людини Нацполіції України Руслан Горяченко, керівництво поліції області, представники Консультативної місії Європейського Союзу, органів влади та правоохоронних структур області.

«Національна поліція України працює над новими проєктами, впроваджує нові ідеї для того, щоб ми наближалися до європейських стандартів, щоб наша діяльність була максимально прозорою та зрозумілою», – підкреслив Руслан Горяченко.

Безпекову ініціативу вдалось реалізувати завдяки дієвій співпраці правоохоронців та європейських партнерів. У відділенні поліції №1 м.Тернопіль облаштували спеціальні приміщення відповідно до вимог правозахисного проєкту.

«Це вже п’ятий підрозділ в області, де впроваджено “Custody Records”. Ми плануємо до кінця року запустити автоматизовану система відеофіксації ще у чотирьох територіальних відділеннях. Проєкт ефективно працює, ми продовжуємо реформуватися і ставати більш відкритими у своїй діяльності», – зазначив начальник ГУНП в Тернопільській області Сергій Зюбаненко.

Учасникам заходу продемонстрували, як на практиці працює система та розповіли про її переваги. «Custody records» автоматизує роботу поліцейських та унеможливлює втручання сторонніх осіб. Усі дії щодо затриманих громадян фіксуються цілодобово і у випадку конфліктних ситуацій все можна відразу переглянути.

Голова регіонального представництва КМЕС у Львові Ханнелоре Вальєр на високому рівні оцінила роботу автоматизованої системи відеофіксації:

«Для нас неймовірно бачити те, як українці одночасно виборюють перемогу на полі бою та боряться за європейські цінності для захисту прав людей. Тому нашим завданням є підтримати вас у цьому».

Під час зустрічі поліцейські обговорили з міжнародними партнерами подальшу співпрацю щодо реалізації безпекових проєктів на території Тернопільщини.

Вам також може сподобатися