Мешканка Збаразької громади втратила на понад 50 тисяч гривень

Потерпіла перейшла за фішинговим посиланням, яке їй надіслав невідомий, та ввела там дані своєї банківської картки.

До співробітників відділення поліції №4 м.Збараж звернулася жителька громади і повідомила, що стала жертвою шахрайських дій невідомої особи. Жінка розповіла, що на одному із сайтів розмістила оголошення про продаж тари для меду. Їй написав потенційний покупець. Згодом незнайомець скинув їй посилання, яке начебто необхідно було заповнити для доставки товару. Жінка перейшла за ним та ввела дані своєї банківської картки. Після цього з її рахунку було списано понад 50 000 гривень.

За цим фактом поліцейські розпочали кримінальне провадження відповідно до статті 190 (шахрайство) Кримінального Кодексу України. Тривають оперативно-розшукові заходи для розкриття злочину.

Поліцейські закликають громадян бути обережними при продажу товарів в інтернеті. У жодному разі не переходьте за посиланнями, які надсилають незнайомці, та не вводьте особисті дані та дані своїх банківських карток.

Якщо ви потерпіли від шахраїв, телефонуйте на спецлінію 102 якнайшвидше. Для оперативного надання допомоги від працівників Департаменту кіберполіції Національної поліції України звертайтесь за номером 0 (800) 50-51-70.

Вам також може сподобатися