Дмитро Підручний поділився очікуваннями від найближчих літніх стартів

Капітан чоловічої збірної України з біатлону Дмитро Підручний в інтерв’ю Kamp-Sport розповів про основні виклики на зимовий сезон та підготовку до нього, а також поділився очікуваннями від найближчих літніх стартів.

Дмитре, як відбувається поточний тренувальний процес?

Все чудово, тренувальний процес іде за планом, без жодних збоїв і належним чином.

Над чим зараз приділяєте особливу увагу на тренуваннях?

Конкретних акцентів немає, працюємо комплексно над усіма складовими: насамперед над об’ємом і над швидкістю. Багато працюємо в строковому плані, тому що минулий сезон був у цьому компоненті не надто стабільний. Я зробив деякі зміни в гвинтівці – це новий приклад та інші зміни, які мають покращити відсоток стрільби в кращий бік.

 

Які зараз основні виклики стоять перед Вами?

Як я вже сказав до цього, зараз багато працюю над стрільбою. Цей компонент був один із найбільших мінусів у попередньому сезоні для мене. В плані ходу була стабільність і за моїми показниками можна було боротись за високі місця. А от стрільба часто підводила і це заважало піднятися на високі позиції в гонках.

Без сумніву, потрібно покращити і фізичні показники. Також багато працюю над цим. Зараз збільшено об’єми тренувань приблизно на 20%, порівняно з попереднім роком. Хочемо спробувати цю систему з об’ємними навантаженнями, щоб покращити витривалість у майбутньому сезоні.

 

Які очікування від літнього фестивалю Blink у Норвегії?

Не ставлю перед собою конкретних цілей, оскільки для мене цей фестиваль насамперед означає змагальний досвід. Не скажу, що в мене є медальні цілі. Спеціальної підготовки до фестивалю Blink я не роблю. Старт у Норвегії – це насамперед підготовка до зими. Тут для цього дуже хороші умови. Blink є для мене контрольним стартом і змагальним досвідом. Звісно, хочеться показати себе якнайкраще, спробувати власні сили серед найкращих біатлоністів.

Цього року не братиму участі у фестивалі City Biathlon. Спочатку ми підтвердили участь у ньому, але пізніше, проаналізувавши підготовку, зрозуміли, що цей старт не дуже підходить для нашої програми: довгі переїзди та достатня кількість стартів цього літа.

 

Відповідно і літній чемпіонат світу в Естонії також слугуватиме для Вас як змагальний досвід…

Так. Я ніколи спеціально не готувався конкретно до нього, не ставивши медальних цілей. Це літо і це все-таки робиться насамперед для змагального досвіду. Найголовніше – перевірити свою форму, відчувати конкуренцію та повернути для себе змагальні емоції. Літній чемпіонат світу хороший тим, що є можливість здобути медаль для своєї країни та, зокрема, заробити призові.

Які плани на цей зимовий біатлонний сезон?

Знову ж таки, одна з основних цілей – покращити стрільбу. Хочеться додати у фізичному плані, повністю адаптуватися до змін в тренувальному підході на цей підготовчий період. Ніколи не ставлю на сезон медальних цілей. Коли виходжу на кожний старт, то борюся лише за перемогу. Це складно, але не потрібно переставати прагнути досягти найвищого результати.

 

Які поради можете дати молодшим колегам? Де брати сили, натхнення, мотивацію та як не здаватися, коли здається, що не виходить нічого?

Використовуйте кожну можливість тренування, щоб покращити себе та удосконалити свої вміння. Найкраще для кожного спортсмена – це постійно використовувати з тренування максимум. Спортивна кар’єра є дуже швидкоплинною та короткою, тому треба брати все від кожного сезону, щоб рухатися вперед і здобувати якомога більше хороших результатів.

 

Вам також може сподобатися