Сучасний інклюзивний реабілітаційний центр для військових запрацює у Тернополі

Незабаром в Тернополі стартує національний проект мережі Recovery Ukraine. У місті відкриють реабілітаційний центр для захисників та захисниць України. Про це пише Файне місто з посиланням на Тернопільську міську лікарню швидкої допомоги.

Як йдеться у повідомленні, у закладі будуть найкращі умови та світові технологічні стандарти. Всього планують розгорнути 46 ліжок.

14 серпня команда КНП «ТМКЛШД» переймала досвід роботи наших колег з центру Recovery в м.Хмельницькому, який вже приймає Героїв з пораненнями. В центрі реабілітації планується розгорнути 46 ліжок, буде витримано всі вимоги інклюзивності, створено найкращі умови для відновлення, – зазначили на Фейсбук-сторінці лікарні.

До слова, як зазначили в ОВА, кожен житель Тернопільщини може отримати якісну медичну та реабілітаційну допомогу. Протягом 2023 та першого півріччя 2024 року стаціонарну реабілітаційну допомогу отримали понад 16 тис. осіб, з яких – 3 530 діти, та майже 6 тис військовослужбовців. Також в області відкрили 13 центрів та 21 кабінетів ментального здоров’я в межах реалізації Всеукраїнської програми «Ти як», започаткованої Першою леді України Оленою Зеленською.

Вам також може сподобатися