Тернопільські поліцейські долучилися до вишколу пластунів крайового табору “Легіон”

На запрошення організаторів крайового табору “Легіон” ім. Романа Шухевича поліцейські долучилися до програми вишколу пластунів-військовиків. Формування у молоді готовності до збройної оборони України – одна з цілей виховного вишкільного табору.

30 організаторів та інструкторів 14 днів передавали свої знання та вміння майже сотні учасників табору, що з’їхалися з усіх куточків нашої держави. Локація – територія Західної України. Ціль – військово-патріотичне виховання та навчання військовій справі.

Серед напрямків початкового військового вишколу, а їх чимало – інженерна справа, топографія, тактична медицина, керування БПЛА, радіорозвідка, була й вогнева підготовка. Цей важливий курс організатори табору доручили фахівцям, котрі у щоденному житті мають справу зі зброєю. Серед них – й поліцейські.

Роман Зарічний, старший інструктор тренінгового центру окремих підрозділів ГУНП в Тернопільській області розповідає, що дні, проведені у таборі, дали змогу не лише йому поділитися своїми знаннями та вміннями, а й почерпнути чимало нового від інших професійних інструкторів та самих скаутів.

-Мені імпонує, що наша молодь так активно долучається до відродження українських традицій, зокрема, у військові справі, – каже Роман Зарічний. – За такими юнаками та дівчатами – майбутнє нашої України. І вони готові відстоювати його не лише зі зброєю у руках. Гострий розум, адаптивність, високий патріотизм – це те, що виховують у них такого роду заходи.

Вам також може сподобатися