У 68-річної тернополянки телефонний незнайомець виманив понад 41 000 гривень

Чергове шахрайство задокументували працівники Тернопільського районного управління поліції. У 68-річної тернополянки телефонний незнайомець виманив понад 41 000 гривень.

Потерпіла розповіла правоохоронцям, що на її мобільний зателефонував невідомий, який представився співробітником фінансової установи. Він запевнив жінку, що до її банківської картки отримали доступ крадії та намагаються зняти гроші. Далі невідомий наполіг діяти за його вказівками й перевести свої заощадження на інший резервний рахунок.

Відтак, жителька обласного центру перерахувала на картку шахраїв понад 41 000 гривень. Згодом жінка зрозуміла, що телефонували до неї аферисти.

Слідчі поліції за фактом шахрайства розпочали кримінальне провадження відповідно до ст. 190 Кримінального кодексу України. Поліцейські вживають усіх заходів для встановлення особи зловмисника.

Правоохоронці вкотре звертаються до мешканців області бути пильними й не довіряти незнайомцям, які телефонують та представляються працівниками банків. Жодна установа не запитуватиме конфіденційну інформацію – номер банківського рахунку, термін дії картки та CVV-код.

Якщо ви постраждали від шахраїв, не зволікайте та телефонуйте на спецлінію «102». Для оперативного надання допомоги від працівників Департаменту кіберполіції Національної поліції України звертайтесь за номером 0 (800)50-51-70.

Вам також може сподобатися