Міністерство у справах ветеранів запровадило Реєстр суб’єктів надання послуг із психологічної допомоги для ветеранів і членів їх сімей

Для Мінветеранів важливим завданням є збереження ментального здоров’я ветеранів війни та членів їх сімей. Ветерани війни повертаються у громади. Саме у громадах повинні бути створені усі необхідні умови для надання якісної психологічної допомоги кожному ветерану війни.
Порядком та умовами надання психологічної допомоги ветеранам війни, членам їх сімей та деяким іншим категоріям осіб, затвердженими постановою Кабінету Міністрів України.
Мінветеранів удосконалено спосіб організації та надання послуг із психологічної допомоги, яким передбачено трирівневу систему надання психологічної допомоги ветеранам війни та визначено механізм надання безоплатної психологічної допомоги для ветеранів та членів їх сімей.
Перший рівень – соціально-психологічна підтримка та супровід. Другий рівень – психологічна допомога. Третій рівень – комплексна медико-психологічна допомога, яка надається мультидисциплінарними командамимінімум з чотирьох фахівців (1 лікар-психіатр та 3 психотерапевти/психологи).
На другому та третьому рівнях Мінветеранів відшкодовує надавачам вартість наданих послуг, а саме:
– 254,18 грн (без ПДВ) – на одну особу протягом однієї години роботи одного фахівця із надання послуг в індивідуальній формі – на другому рівні;
– 153 100 грн (без ПДВ) – глобальна ставка на місяць на одну команду з чотирьох фахівців за умови надання послуг із психологічної допомоги 50 і більше отримувачам послуг протягом місяця – на третьому рівні.
Психологічна допомога доступна у різних формах та форматах – індивідуальне, сімейне, групове консультування; наживо та дистанційно.

Вам також може сподобатися