Стартував монтаж балок на мосту в місті Теребовля

Сьогодні реконструкція аварійної штучної споруди у складі дороги М-19 Доманове – Ковель – Чернівці – Тереблече перейшов на новий етап. Підрядна організація Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Тернопільській області почала монтаж перших 8 балок прогонової будови.
Балки монтують на опори №1 та №2 (з боку села Кровинка та посередні). Конструкції встановлюють за допомогою спеціального 250-тонного крану.
Ці роботи є частиною підготовки до влаштування розподільчої плити – основи проїзної частини мосту. Саме на неї припадає найбільше навантаження від проїзду транспорту.
До того мостовики завершили бетонування 3 новозбудованих опор мосту через річку Гніздечна та шафових стінок.
Нагадуємо, що відсьогодні легковий транспорт може проїхати тимчасовою переправою поруч з мостом. Рух здійснюється у реверсному режимі. Працюють світлофори обабіч переправи.
Міст через річку Гнізна на 354 кілометрі траси М-19 Доманове – Ковель – Чернівці – Тереблече у місті Теребовля був збудований понад 90 років тому і перебував в аварійному стані.
Зважаючи на небезпеку для усіх учасників дорожнього руху, стратегічну важливість траси М-19 для логістики Тернопільської області та країни, інтенсивний рух через місто Теребовля, Служба відновлення ініціювала невідкладний ремонт мосту. Уряд спрямував на роботи кошти Європейського інвестиційного банку. Фінансування є цільовим, ці кошти виділені на ключові проєкти транспортної інфраструктури в Україні.

Вам також може сподобатися