Тернопільські поліцейські організували ретрит для бійців, які проходять реабілітацію після поранень

Співробітники управління кадрового забезпечення спільно з кінологами, фахівцями сфери соціального захисту і супроводу відомчих закладів охорони здоров’я і представником Департаменту головної інспекції та дотримання прав людини організували захід для поранених бійців штурмової бригади Нацполіції «Лють», нацгвардійців та військовослужбовців ЗСУ. Практикували один з нових підходів у відновленні психологічного здоров’я – каністерапію.

Тема ментального здоров’я – надзвичайно актуальна. Кожен з нас має піклуватися, насамперед, про свій фізичний та психологічний стан. Та не менш важливо допомогти повернутися до нормального життя тим, хто ще вчора дивився в очі смерті, вижив після важких поранень. Медики, психологи, інші спеціальні служби та рідні докладають неабияких зусиль, аби наші захисники у будь-якій сфері життєдіяльності почувалися ментально цілісними.

Зі слів начальника управління кадрового забезпечення ГУНП в Тернопільській області Зіновія Кутного, заходи з відновлення психоемоційного стану проводяться на системній основі, в тому числі, спільно з волонтерськими організаціями, працівниками соціальних служб, громадськими організаціями та іншими підрозділами. Фахівці застосовують різноманітні сучасні методи задля допомоги в реадаптації наших захисників.

Каністерапія – це метод позитивного психосоціального і фізіореабілітаційного впливу на людей через спеціально керованих і навчених собак. Працівники кінологічного центру поліції спільно зі своїми чотирилапими вихованцями пройшли відповідне навчання, аби допомагати пораненим бійцям.

«Ті, хто повертається з фронту, можуть мати певні невидимі травми, які напряму пов’язані з психологічним станом, – констатує військовослужбовець-поліцейський Василь Кишкан.- Проте не всі про це готові говорити, тому подібні зустрічі не лише стимулюють нас повернутися обличям до наявної проблеми, а й допомагають у повноцінній адаптації».

«Ти як?» – гасло Всеукраїнського проєкту стало основним запитанням, адресовним бійцям, котрі проходять реабілітацію. Бо інколи так важливо вислухати, зрозуміти, бути почутим. Заходи соціально-психологічної підтримки проводяться в рамках реалізації проєктів #Пункт_психологічних_практик та Mental Tutor.

Вам також може сподобатися