За декілька хвилин аферисти ошукали тернополянку на майже 20 000 гривень

За допомогою до співробітників Тернопільського районного управління поліції звернулася 61-річна мешканка обласного центру. Жінка розповіла, що до неї зателефонував невідомий, який представився працівником банківської установи. Співрозмовник запропонував їй оформити грошову допомогу по інвалідності. Потерпіла не переконалася у правдивості інформації, назвала коди зі смс-повідомлень, які їй надійшли й таким чином втратила майже 20 тисяч гривень.

Слідчі поліції розпочали кримінальне провадження відповідно до ч. 4 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Правоохоронці вживають заходів для встановлення особи шахрая.

Працівники поліції закликають громадян бути обережними та не довіряти дзвінкам від невідомих осіб, які представляються працівниками банків чи інших установ. Ніколи не надавайте своїх особистих даних, паролів чи реквізитів карток.

Якщо ви потерпіли від шахраїв, телефонуйте на спецлінію 102. Для оперативного надання допомоги від працівників Департаменту кіберполіції Національної поліції України звертайтесь за номером 0 (800)50-51-70.

Вам також може сподобатися