Катерина Поліщук розповіла, чому повернулася на фронт

Захисниця Маріуполя Катерина Поліщук на псевдо Пташка розповіла, чому повернулася із полону на фронт. Дівчина також заявила, що відмовилась від обов’язків бойового парамедика.

Як пише Espresso.TV, про це вона сказала в інтерв’ю Раміні Есхакзай, опублікованому на YouTube.

Чому повернулася із полону на фронт

“У мене є прикмета, якщо я їду від своїх хлопців, туди щось “прилітає”. Мене постійно питають, чому я повернулася на фронт? Але, як я буду спокійно сидіти вдома, якщо в моїй країні війна, наприклад, як буду пити чай зранку, ввечері пити вино. У мене є руки-ноги, як підлегла я можу виконувати функції на фронті, у мене класний бойовий досвід, це мій вибір психологічний, я знаю, що я була б набагато кориснішою, як дипломат, але я психологічно не витягую дипломатичну роботу. Я пів року пропрацювала як дипломат зі звільнення полонених, і я вклоняюся перед полоненими і тими людьми, які працюють у цій темі, мені простіше воювати”, – заявила Пташка.

Відмовилася від обов’язків бойового парамедика

Катерина Поліщук також пояснила, чому відмовилась від обов’язків бойового парамедика.

“Я не виконую обов’язки бойового парамедика, не можу сказати, чим саме займаюсь, заради своєї безпеки. Я відмовилась від роботи бойового парамедика, тому що мене цікавить тільки перший етап евакуації, бути з хлопцями на передовій. Вони хвилюються за мене, розуміють мою цінність для всієї України і мене самої. Я зараз основний лідер із постачання дронів у батальйон, врятую одного-трьох людей, а дрони, якими ми перехоплюємо всі ворожі пересування, знищують ворожу техніку, рятують набагато більше життів, ніж я своїми руками. Я маю публікувати дописи про збори. Може і хотілося б відійти від медійності, закинути соціальні мережі. Пишуть, “навіщо ти все виставляєш, ти певно хочеш йти в депутати?”. Як пояснити людям, що на мене дивляться хлопці і кажуть, у нас сьогодні 10 дронів впало, і ти можеш дістати ті дрони, бо ніхто інших не дасть. У такій кількості, як вони падають під Донецьком, на Авдіївському напрямку…я розумію, що хочеш, не хочеш, треба хлопцям допомагати”, – наголосила дівчина.

Як спілкуватися цивільним із військовими

Пташка також дала пораду, як спілкуватися цивільним із військовими.

“Має бути розуміння від цивільних. Не ми маємо заглиблюватися, як важко було цивільнім, ми робили все, щоб їм було якомога легше. Ми йшли на фронт із думкою, як зробити все, щоб цивільні забули про війну і вочевидь ми перестаралися. Якщо ти бачиш, що йде на зустріч людина, а у неї рак кишківника, ти ж з не знаєш про це. Ти спілкуєшся із нею як з нормальною людиною. Так і людина з ампутацією, це звичайна людина, але з особливими потребами. Це люди, які в соціумі нічим не відрізняються”, – наголосила Катерина Поліщук.

Вам також може сподобатися