Тернопільську «Ниву» очолив Юрій Вірт

Колишній воротар збірної України Юрій Вірт офіційно очолив тернопільську «Ниву», яка грає у Першій лізі. В оновленому тренерському штабі «Ниви» працюватимуть його помічники Микола Лапко та Олександр Зотов. На офіційній сорінці «Ниви» у фейсбуку повідомили, що оновлений тренерський штаб «Ниви» на чолі із Юрієм Віртом уже розпочав роботу.

Спортивна біографія Юрія Вірта багата і різнопланова. Вихованець СДЮШОР «Карпати» зі Львова у дитинстві також займався баскетболом та лижним спортом.

Професійну футбольну кар’єру розпочав у ФК «Скала» (Стрий), як дублер Богдана Стронціцького. У 1995 році Мирон Маркевич запрошував Юрія Вірта у ФК «Карпати» (Львів). Проте контракт не було підписано, оскільки тоді Маркевич пішов з клубу, а новий тренер ФК «Карпати» Володимир Журавчак не був зацікавлений у послугах Вірта. Того ж року Вірт підписав контракт з ФК «Львів».

У 1997 році Юрій Вірт домовився з ФК «Ворскла» про перехід у полтавський клуб, але зателефонував віцепрезидент ФК «Металург» Косевич і голкіпер підписав контракт з донецьким клубом.

У 1999 році Вірт підписав трирічний контракт з ФК «Шахтар» (Донецьк). Юрія Вірта вважають легендарним футболістом для донецького футболу, а також одним з найкращих голкіперів сучасного українського футболу. У 2002 році головним тренером ФК «Шахтар» став італієць Невіо Скала і влітку цього ж року Вірта виставили на трансфер, після чого він повернувся у ФК «Металург» (Донецьк).

Також виступав за команду ФК «Борисфен» із Борисполя у сезоні 2003/2004.

Загалом Юрій Вірт провів за команди вищої ліги 182 матчі (157 пропущених голів), за команди Першої ліги – 140 матчів (153 пропущених гола) та за команди Другої ліги – 5 матчів (5 пропущених голів).

За збірну України Юрій Вірт провів 2 гри. Перший раз проти Білорусі (1 вересня 2001), другий, — проти Вірменії (5 вересня 2001). В обох іграх Вірт зіграв на нуль.

У липні 2012 року Вірт у віці 38 років завершив ігрову кар’єру і перейшов на тренерську роботу в «Металург», ставши тренером воротарів юнацької команди, а незабаром – і тренером молодіжного складу, де допомагав колишньому гравцю тернопільської «Ниви» Сергію Шищенку. Пропрацював там до 2015 року, після чого перейшов на посаду тренера в основну команду «Сталі» (Кам’янське).

6 червня 2017 року було офіційно оголошено про призначення Юрія Вірта головним тренером ФК «Верес» (Рівне). А 29 грудня 2017 року «Верес» припинив цю співпрацю.

З 26 вересня до листопада 2018 року очолював першоліговий винниківський «Рух». Після семи ігор чемпіонату керівництво клубу та спеціаліст розірвали відносини.

14 червня 2019 року Юрій Вірт знову призначений головним тренером ФК «Верес» (Рівне). За два роки спеціаліст вивів рівненську команду до УПЛ. У червні 2023-го залишив клуб.

16 квітня 2024 року підписав контракт із командою Другої ліги ПФК «Звягель», з яким відразу ж підвищився у класі, здобувши право виступати у Першій лізі в сезоні 2024/25.

І ось новий виклик для тренера та його помічників – тернопільська «Нива»!
Джерело: https://hospodar.ua

Вам також може сподобатися