Взимку ціна на картоплю може зрости до 30 гривень

Цьогорічний врожай картоплі видався гіршим за очікуваний. Серед того, що зібрано з поля, є дуже багато неякісних коренеплодів, які не підлягають тривалому зберіганню. Через це ціна на картоплю буде значно вищою, ніж була торік. Ймовірно, що кінця зими кілограм може коштувати до 30 гривень.Фермери прогнозують, що взимку ціна на картоплю може зрости до 30 гривень – one.ua

Такий прогноз дає керівник агропідприємства “Чернігівеліткартопля” Ігор Шкурко, пише ресурс novyny.live, посилаючись на його інтерв’ю.

Фермер каже, що цьогорічна картопля ще від початку сезону продавалася значно дорожче ніж торішня. Ціна на неї була вдвічі, а то й утричі вищою за минулорічну.

За словами Ігоря Шкурка, в його господарстві цьогоріч було засаджено картоплею 107 гектарів. Перший врожай, який він цього року зібрав із десяти гектарів поля, пішов за ціною по 12 гривень за кілограм з ПДВ.

“Крупна фракція продавалася від цих сортів, як на товарну картоплю, за ціною 12 гривень із ПДВ. Кілька днів тому в населення скуповували невеликими кількостями за ціною 9–10 гривень. Це краще, ніж торік, тому що тоді було від трьох до п’яти”, — поділився фермер.

Фермери прогнозують, що взимку ціна на картоплю може зрости до 30 гривень – one.ua

Цьогоріч через літню посуху та надвисокі температури картопля не набрала потрібної ваги. Через це вона в основному вийшла дрібна. Крім того, багато бульб вражені хворобами, що не сприяє їхньому зберіганню.

Вже зараз роздрібні ціни на картоплю у торгових мережах сягають 20 гривень, а подекуди вже й перевищують два десятки. Однак це ще не межа, каже Ігор Шкурко. Картопля традиційно досягає піку своєї ціни десь наприкінці зими. Отже вже в лютому її можуть продавати за ціною по 30 гривень за кілограм.
Джерело: one.ua

Вам також може сподобатися