До перших заморозків в Україні залишилося десять днів

В Україні цьогоріч від початку осені панує аномально тепла погода. Незважаючи на початок і календарної, і астрономічної осені, температура на більшій частині країни залишається літньою. Однак уже за тиждень погода все-таки поверне на осінь, а за десять днів в Україну прийдуть перші заморозки.До перших заморозків в Україні залишилося десять днів – one.ua

Про це пише у своєму блозі синоптик Ігор Кибальчич.

Початок жовтня на більшості території України залишатиметься по-літньому теплим, прогнозує спеціаліст. Похолодання почнеться із 5-6 жовтня, коли на територію нашої країни увірветься холодний антициклон зі Скандинавії.

“Починаючи з 5 – 6 жовтня, погодні умови істотно зміняться. Відбудеться досить різке похолодання, яке буде пов’язане з вторгненням арктичних повітряних мас на східній периферії антициклону. Похолодання супроводжуватиметься випаданням дощів, посиленням північно-західного вітру та коливаннями атмосферного тиску. Температурні показники за підсумком знизяться на 7 – 13 °С”, – пише Кибальчич.

До перших заморозків в Україні залишилося десять днів – one.ua

Вслід за дощами та загальним похолоданням прийдуть і перші заморозки. Їх слід очікувати у період із 7 по 10 жовтня.

Втім, перші осінні холоди не довго триматимуть Україну у своїх лещатах. Вже з другої декади місяця синоптики обіцяють поступове потепління. Звісно, до літніх +24 градусів повітря вже навряд чи прогріється, але загалом відчутно потепліє.

Нагадаємо, у західний регіон України дощі завітали вже сьогодні. Вони відчутно знизять температуру повітря. І вже наступної ночі деякі райони Карпат може припорошити першим снігом.

Вам також може сподобатися