Інженери провели перевірку якості реконструкції мосту у Теребовлі

Контроль якості реконструкції мосту у Теребовлі: перевірили підходи
Інспектування процесу реконструкції мосту у Теребовлі – постійне та багатоетапне. Технічний нагляд за роботами здійснюють кваліфіковані інженери Служби відновлення і незалежний інженер-консультант.
Розробник проєкту реконструкції штучної споруди виконує авторський нагляд. Він стежить за дотриманням підрядною організацією усіх проєктних рішень та повідомляє замовника, себто Службу відновлення, у разі виявлення відхилень.
Науковий супровід реконструкції здійснюють фахівці ДП “Національний інститут розвитку інфраструктури”. Напередодні представники ДП «НІРІ» дослідили стан влаштованих шарів дорожнього одягу на підходах до штучної споруди. Вони провели інструментальне обстеження ділянки автомобільної дороги М-19 Доманове – Ковель – Чернівці – Тереблече в межах підходу до мосту на км 354+255. Зокрема, щоб оцінили міцність дорожнього одягу, виміряли модулі пружності на поверхні улаштованих шарів дорожньої основи та робочого шару ґрунтової основи земляного полотна. Також провели забір кернів влаштованих на ділянці нижніх шарів асфальтобетонного покриття.
Згідно з висновком фахівців, асфальтобетонне покриття відповідає вимогам Державних будівельних норм та проєкту реконструкції мосту.
Нагадуємо, міст через річку Гнізна на 354 кілометрі траси М-19 у місті Теребовля був збудований понад 90 років тому і перебував в аварійному стані.
Зважаючи на небезпеку для усіх учасників дорожнього руху, стратегічну важливість траси М-19 для логістики Тернопільської області та країни, інтенсивний рух через місто Теребовля, Служба відновлення ініціювала невідкладний ремонт мосту. На реконструкцію мосту в Теребовлі Кабінет Міністрів України спрямував кошти Європейського інвестиційного банку. Фінансування є цільовим, ці кошти виділені на ключові проєкти транспортної інфраструктури в Україні.

Вам також може сподобатися