Тернополяни обурені шаленними тарифами на комунальні послуги

1355131690_dom_prodamЗ 1 липня тарифи на комунпослуги зросли. Такій новині люди, звісно, не раді. Але одні відверто обурюються, то інші намагаються зрозуміти цей вчинок влади.

Опитані журналістами тернополяни намагалися оцінити ситуацію як із точки зору рядового споживача послуг, так і на загальнодержавному рівні.

Галина Лісничук (38 р.), вчитель:
– Я готова платити більше, але за умови, що через рік, три, п’ять економічна ситуація в країні покращиться. У моєї сім’ї достаток середнього рівня і в принципі, якщо зекономити на тій самій каві у кафе, чи ще на чомусь, то цілком реально оплачувати рахунки за комунпослуги.

Андрій Цибульський (25 р.), приватний підприємець:
– З однієї сторони, збільшення тарифів – це правильне рішення. Бо держава за нас і так доплачувала. А тут ще й війна в країні, нові позики… Їх потрібно якось сплачувати потім. Тому, щоб ми нікому нічого не були винні та хочемо бути європейцями, потрібно сплачувати всю вартість послуг.

Володимир Гута (24 р.), тимчасово безробітний:
– Підвищити тарифи, влада то підвищила. А зарплати? Як людям із мінімальними зарплатами сплачувати рахунки? Тим більше, що якість комунпослуг не відповідає ціні. Можливо з економічної точки зору тарифи і потрібно було збільшувати, але ж якось і про людей потрібно думати.

Катерина Козак (31 р.), викладач:
– Я до підвищення цін ставлюсь негативно. Хоча на мою сім’ю суттєво це не вплинуло, але все ж. Краще б вони з олігархів більші податки стягували. Бо середня та мінімальна зарплата не збільшилась, а ціни ростуть на все. Як людям жити? Ще б та війна закінчилась і все нарешті було добре…

Михайло Вовк (41 р.), викладач:
– Подібне підняття тарифів тільки загострить і не без того складну ситуацію у державі. Ціни підняли, а якість виробництва та товарів, тих самих комунпослуг, такі ж, як і були. У мене вагітна жінка і так трішки фінансово складно, а ще нові ціни… Влада не думає про людей,- пише 20 хвилин.

Тетяна Монастирська (31 р.), фінансовий аналітик:
– Ми розуміємо, що підняття цін було необхідною процедурою. Адже і так платимо менше ніж мали б, решту сплачує держава. Тільки ще б вони якість тих послуг покращили. Тому, що коли з крану тече вода температурою 28 градусів замість 38 і вона – іржава, то це ненормально.

Джерело: 20 хвилин

Вам також може сподобатися