У Тернополі із будови на людей падають металеві стійки

thumb_101977_news_mУже третя металева стійка звалилася на подвір’я тернополянина Романа Домбровського, який проживає на вул. Бродівській. 12. Чоловік запевняє, що такі «сюрпризи» – від багатоповерхівки, яку зводять по сусідству.

– Це просто жах, не витримані жодні правила техніки безпеки, – говорить він. – Ми вже звикли, що цегла постійно падає. А тут – ще й металеві конструкції летять. Мамі – 84 роки, вона часто працює на городі, та і я також. Добре, що в той час нас не було. А то таки вбило би ненароком. Тридцять кілограмів, не дай Бог, впали би на голову із шостого поверху – і все.
За словами пана Романа, сусіди постійно сваряться із будівельниками через те, що ті  порушують техніку безпеки – то цегла, то стійки летять на людські подвір’я, то гора диму стоїть, то ще щось.

– Ми вже два роки активно боремося із забудовником ТОВ «РКФ-Інвест», ми писали звернення навіть в Генеральну прокуратуру України про те, що порушені будівельні норми і просимо чиновників розібратися, – продовжує він. – От і зараз. Якби ту будову не втиснули фактично в наші будинки, то не було б так страшно людям виходити на подвір’я. Раптом уб’є!

Чоловік викликав правоохоронців. Дільничні Олег Закревський та Василь Юсипів, які заступили на добове чергування, склали протокол та взяли пояснення, як у пана Домбровського, так і у будівельників.

– Зараз зафіксуємо виклик, а потім передамо справу дільничному, який закріплений за цією територією, – розповідає Олег Закревський. – Чітко можна побачити порушення правил техніки безпеки, будемо розбиратись.

Натомість виконроб ПП «Тернопільська будівельна компанія» Петро Рарок розповідає, що про те, що падають стійки, чує вперше. Каже, ніхто не приходив і не скаржився, інакше вони б відреагували.

– Мені з того боку від них не видно, – пояснює він. – Я от від вас вперше почув….

На питання, як же робітники не бачать, що кудись зникають металеві конструкції, і що б могло бути, якби на той момент хтось із тернополян працював на ділянці, виконроб сказав: «То що, можна йти дорогою  і на голову щось впаде».

– Будемо прив’язувати, а ті стійки приберемо, – каже пан Петро.
Джерело: 20 хвилин

Вам також може сподобатися