Може б то з 2016-го не брати податки із мінімальної зарплати?

10991047_768395276571253_9161209709883740460_n5З 1 січня 2016 року на весь розмір мінімальної зарплати може бути встановлена ​​нульова ставка податку.
Про це повідомила заступник міністра фінансів Олена Макеєва, передає Інтерфакс-Україна.
«Сьогодні в Україні не оподатковується тільки 50% мінімальної зарплати – 609 грн обкладається ПДФО за ставкою 0%. А з 1 січня повна мінімальна заробітна плата не буде обкладатися податком », – сказала вона в інтерв’ю« телеканалу 24 “у вівторок.
За словами Е.Макеевой, очікування бізнесу пов’язані в першу чергу зі зниженням навантаження на фонд заробітної плати, яка на сьогодні сягає 50%. «У більшості європейських країн такої податкової навантаження немає», – сказала вона.
Заступник міністра зазначила, що планується знизити і розмір єдиного соціального внеску (ЄСВ), середнє значення якого на сьогодні становить 41%. МВФ запропонував знизити ставку по ЄСВ до 28%, але Мінфін може знизити ще більше, якщо будуть знайдені компенсатори. Е.Макеева пояснила, що зниження ЄСВ на 1% призведе до зниження надходжень до бюджету на 5 млрд грн.
За словами замміністра, компенсувати зниження ставок планується за рахунок скасування спеціального режиму з податку на додану вартість для сільгоспвиробників (що дозволить залучити додатково майже 11 млрд грн), легалізації грального бізнесу, боротьби з контрабандою та податковими ямами.
Е.Макеєва зазначила, що Мінфін не очікує після податкової реформи швидкого ефекту в детінізації економіки, оскільки бізнес займають вичікувальну позицію. «Досвід інших країн показує, що в перший рік немає детінізації. Чому? Тому що бізнес не довіряє тому, що ці правила не будуть змінені через 3-4 місяці. Тому півроку, вісім місяців бізнес буде чекати – стабільно Чи це законодавство », – сказала вона.
У зв’язку з цим Мінфін в ході податкової реформи буде пропонувати, принаймні, на три роки ввести заборону на будь-які зміни до Податкового кодексу.

Джерело: http://7dniv.info

Вам також може сподобатися