У яких закладах можна відчути смак Тернополя?

384523У Тернополі шанують традиції.  Це відчувається не лише на вулицях міста, але й у закладах громадського харчування. З огляду на те, що зараз у Тернополі перебуває дуже багато гостей із інших міст, ми підготували добірку місцевих закладів громадського харчування, куди варто завітати, щоб відчути неповторну атмосферу Тернополя.

Ресторан «Галич»

Це  місце,  де варто зупинитись. Тут вдало відтворений самобутній галицький побут, поєднаний із смачною україською кухнею. Привітні офіціанти, які обслуговують гостей одягнуті в традиційний український одяг.
Розташований ресторан у зручному куточку міста – на роздоріжжі основних доріг Київ – Львів.
Літній майданчик – хатинка «мазанка» – одна із родзинок закладу.

Бар «Ретро»

У цьому барі задовольнять усі смакові примхи. Місце славиться різноманіттям кондитерських виробів, які готують безпосередньо у закладі. Тут вам також запропонують великий асортимент національних страв. Затишний інтер’єр, схожий до театрального.
Заклад розташований у центрі міста, тому його часто відвідують гості з інших міст.

Ресторація «Старий млин»

Дивовижний заклад і унікальний комплекс, який приваблює  мешканців та гостей міста, насамперед,  унікальним інтер’єром.  Це своєрідний музей, у якому кожен куточок і навіть кожна деталь – це окрема історія. Основою будівлі послужив старий фундамент парового млина. Особливої енергетики ресторації додають оригінальні знаряддя праці та реманент предків. Загалом тут містяться понад 3000 музейних експонатів.
Заклад здивує своєю особливою кухнею. Страви готують у старовинних печах та грилях на дровах. Тут розташована унікальна запатентована піч (у Західній Україні її називають п’єцом).

Домашнє кафе «Веранда»

Родзинкою закладу є велика різноманітність цікавих назв для страв, такі як «Свято для зятя», «Хочу свата здивувати», «Фіглі – міглі», «Шаріки за роліки».  Все меню придумане власниками за їх особистими рецептам. Всі ці страви – справжні смаколики.
Велика шана та повага у цьому закладі надається хлібу.  В меню є виділена рубрика «Хліб – усьому голова».
Цікавим для гостей є те, що в меню також є позначки біля страв,  які є складні у приготування і потребують більше 30 хвилин. Це маленьке попередження для відвідувачів, щоб вони змогли замовити їжу заздалегідь.

Бар «Коза»

Коза – тварина-тотем давніх українців.Вона часто ходить у різдвяному вертепі, разом із ангелами, царями та пастухами. Існують ще казкові кози.Хто не знає Козу-Дерезу чи ту, що із сімома козенятами? Назвали бар саме так з надією,що «Коза» зможе прихилити всіх, хто любить затишок і спокій, і тих,кому чуже все стандартне і статичне.
В меню ви знайдете багато сортівнапоїв і страв з незвичайними назвами, а в читальному залі – чимало книжок. Кілька разів на місяць тут відбуваються презентації нових видань, зустрічі літературного клубу, художні виставки.
Окремої згадки заслуговує музичне меню. У цій справі «Коза» цілком довірились відвідувачам та їхнім смакам.

Паб «Файне місто»

Один із найприємніших і легко доступних закладів міста. Швидке обслуговування, смачна їжа, гарний інтер’єр і демократичні ціни дивують всіх відвідувачів. Особливу увагу молоді привертає доступний безкоштовний Wi – Fi. Концерти молодих тернопільських гуртів розважають гостей протягом тижня. Літній майданчик та окремі кімнати створюють особливий комфорт. Любителі спорту можуть переглянути тут футбольні матчі, бокс тощо.

«Кав’ярня на Валовій»

Місце, куди хочеться повертатися. Заклад розташований на старовинній вулиці у будинку,  що був збудований ще в 1902 році, прикрашений антикварними речами, що створюють  атмосферу затишку та теплоти.
Тут і смачна домашня випічка, і вишукані десерти: запашні штруделі, фірмові млинці Від Шефа з розою та інші. Уся випічка виготовлена з натуральних продуктів без фарбників та консервантів.Ну і, звичайно, розмаїття кави різної подачі та смаку,для справжніх поціновувачів цього екзотичного напою.

Тим, кому не вистачає домашнього тепла і затишку , хто забув про українські традиції та особливості її кухні, або тим,  хто хоче гарно відпочити потрібно обов’язково відвідати ці заклади. Адже найвагомішою особливістю цих місць є саме українська кухня.

Юлія Сиротюк, like.te.ua

Вам також може сподобатися