Ікону Почаївської Божої Матері вшановували у Почаєві цими вихідними

7142339a1109fb2aaae1b38cb5c60064Святкові урочистості, присвячені Почаївській іконі Божої Матері, почалися 4 серпня з хресного ходу після пізньої літургії, під час якого Почаївська чудотворна ікона була перенесена з Успенського собору Лаври в новий Преображенський собор, який вміщує в себе набагато більше людей.

На Святкове Всенічне бдіння чудотворна Почаївська ікона була спущена зі свого місця над Царськими вратами і поставлена ​​в центрі храму для молитовного поклоніння. Паломників біля чудотворної ікони помазували святим єлеєм архієреї. Прочани безперервному потоком йшли на поклоніння до чудотворної ікони до самого ранку, повідомляє прес-служба Лаври.

Багато прочан для відпочинку розташовувалися на території Лаври на траві під відкритим небом. Також для ночівлі були відкриті кілька лаврських храмів, які були переповнені паломниками.
У самий день свята чудотворної ікони Божественну літургію відслужили митрополити, які зібралися у Почаєві, зокрема високопреосвященніший Онуфрій, митрополит Чернівецький і Буковинський – Місцеблюститель Київської Митрополичої кафедри, митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, митрополит Іов (на спокої), митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій, митрополит Хмельницький і Старокостянтинівський Антоній, митрополит Миколаївський і Очаківський Питирим, митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин, митрополит Вінницький і Барський Симеон, митрополит Почаївський Володимир – намісник Лаври.
Під час літургії була прочитана молитва про відновлення миру в Україні.
Митрополит Онуфрій привітав зі святом усіх паломників, які прибули на урочистості, присвячені Почаївської ікони Божої Матері, і побажав, щоб вони завжди зверталися у своїх молитвах до Божої Матері і вона ніколи нікого не залишить без заступництва.
Після завершення богослужінь для всіх прочан був організований благодійний обід.

Джерело: 0352

Вам також може сподобатися