Допомоги потребує трирічна Вікторія

thumb_22321_news_m Матеріальної допомоги небайдужих тернополян досі потребує трирічна Вікторія Хабурська. Вона самостійно не сідає і не ходить.

Лікарі відразу після народження поставили дівчинці страшний діагноз — вроджена прогресуюча гідроцефалія. Через недугу малеча не тільки не може нормально рухатися, а й навіть розмовляти.

Уже в місячному віці, за словами батька Ігоря Хабурського, дитині зробили лікворошунтуючу операцію – у череп вставили спеціальну дренажну систему – шунт. Складну маніпуляцію проводили лікарі київського Інституту нейрохірургії ім. Ромоданова. Раз на півроку дівчинка проходить обстеження в обласній лікарні. Також батьки возять її до масажистів.

Навесні ми вже давали розповідали про нелегке життя маленької тернополянки. Батьки хворої дівчинки просили всіх небайдужих людей допомогти зібрати кошти на операцію. Як розповів батько Ігор Хабурський, вітчизняні медики розводять руками і кажуть, що зробили все можливе. Проте батьки не хочуть миритися з тим, що їхня донечка так і не зробить першого кроку і не вимовить жодного слова. В одній із телепрограм вони дізналися про те, що дітям із гідроцефалією допомагають медики з Пекінської міжнародної клініки Пухуа.

– Ми зв’язалися із зарубіжними спеціалістами, і вони погодилася допомогти Вікусі, – каже тато. – Але на лікування потрібні кошти, яких у нас немає. Один курс коштує 35 тисяч доларів, а ще плюс реабілітація. Для нашої родини – це непосильна сума. Дружина постійно доглядає за донечкою, маємо ще п’ятимісячного синочка. Мого заробітку ледве вистачає на прожиття та підтримувальну терапію для донечки. Сердечно просимо всіх небайдужих проявити милосердя і допомогти нашій дитині одужати.

За чотири місяці зусиллями благодійників та пересічних жителів міста родині вдалося зібрати лише 51 тисячу гривень — і це лише дрібна частина того, що потрібно.

– Я обходив усі благодійні фонди, звертався до підприємців, посадовців, – продовжує пан Ігор. – “Фонд добрих людей” допоміг зібрати сім тисяч гривень. До збору коштів долучився і благодійний фонд “Промінець надії”. Я також був у міського голови Сергія Надала. Він дав дві тисячі гривень, щоправда, кошти виділили із соцзабезу.

Родина Віки Хавурської розуміє, що в країні точиться війна і багато пожертвувань йдуть на армію. Але вони все одно вірять, що зберуть достатню суму, щоб зробити донечці операцію.

– Стан Віки з кожним днем погіршується, – додає батько. – Ночами вона сильно плаче. Ми зверталися до місцевих лікарів. Ті не можуть точно визначити, що її турбує. Кажуть: може, зуби лізуть. Але нас такі припущення не заспокоюють. Нам дуже хочеться подарувати донечці шанс на повноцінне життя.

Кошти можна переказувати на:

Картку № 5168757263341051 в ПАТ “Приватбанк”

МФО 305299

ЄДРПОУ 14360570

р/з 29244825509100

Контакти батьків: Мама – Ольга – 096-96-97-838

Батько – Ігор — 098-371-10-41

Вам також може сподобатися