Сьогодні тернополяни ярмаркували
Овочі, фрукти, крупи, м’ясо, рибу, приправи, цукор та мед продавали у Тернополі на сільськогосподарському ярмарку. Підприємці з різних районів пропонували продукцію за доступними цінами. Тернополяни зауважували, овочі, цукор та фрукти можна купити значно дешевше, ніж на ринку. М’ясо та сало приблизно в ціні не відрізняється.
– Купила капусту, щоб на зиму заквасити, – каже тернополянка Лідія. – Заплатила 1,50 грн за 1 кг, а на ринку капуста коштує 3-5 грн. Також картоплю на ярмарку продали за 3 грн за 1 кг, а на ринку продають за 4 – 4.5 грн, моркву на ярмарку взяли за 4 грн – гарну велику, на ринку за стільки грошей таку не знайдеш. Також яблука купили великі за 15 грн/кг, а менші коштували 8 грн. Червоний перець для фарширування продавали за 12 і 20 грн, а зелений – за 8 грн. Цукор продавали за 625 грн за мішок, на ринку ж ціна стартує від 650 грн.
Нагадаємо, ярмарки у Тернополі 21 жовтня проводили у трьох районах:
– масив «Дружба» (територія на перехресті вул. Миру – Дружби);
– масив «Східний» (проспект Степана Бандери, 15 – майданчик перед центральним стадіоном, вул. Протасевича – площадка перед рестораном «Галич»);
– масив «Сонячний» (вул. Леся Курбаса – майданчик ринку «Галицький», проспект Злуки, 45 – майданчик біля кінотеатру ім. Довженка). Тут продавали такі товари:
Овочі:
картопля – 3-4 грн/кг;
капуста – 1,5-2 грн/кг;
морква – 4-5 грн/кг;
цибуля – 4 грн/кг;
помідори – 15-25;
огірки – 25;
перець – 8 (зелений), 12-20 – червоний;
буряк – 6.
Фрукти:
яблука – 8, 15;
кавун – 6;
диня – 12.
Крупи:
перлова – 6,5/кг;
кутя – 6;
ячмінь – 6,5.
М’ясо:
Свинина – 100-130;
шинка – 175-180;
ковбаса домашня – 135-150.
Сало – 30-60 грн/кг.
Риба:
товстолобик – 30-35 грн.
Мед – 80 грн/л.
Цукор – 625 грн за мішок.
Джерело: Терен