Найманець терористів, який родом з Тернополя, розповів про штурм аеропорту Донецька

1750Денис Клосс народився в Україні, в Тернополі. Зараз він живе на Чукотці де працює лікарем. У травні він поїхав добровольцем воювати на Донбас, однак швидко зрозумів, що в лавах терористів панує хаос і плутанина. 23 травня він опинився в Донецьку, а вже 26 травня потрапив в «м’ясорубку» в донецькому аеропорту. Про це повідомляє «Російська планета».

«Там два термінали: новий і старий. Ми вночі зайняли новий термінал, а в старому перебував кіровоградський спецназ – підрозділ регулярної української армії, що охороняло цей аеропорт. Завданням добровольців було не дати приземлитися бортам з новими київськими угрупованнями, які прямували до Донецька на наступний день після президентських виборів. З кіровоградцями у нас була попередня домовленість, що стріляти один в одного не будемо.

Потім почався авіаналіт, а всі чеченці перебували на даху. І їх всіх накрило. Ми побігли наверх і почали забирати поранених -15 людей постраждали і один загинув. Всіх стягнули і стали йти, тому що шансів не було: і снайпери обстрілювали, і кіровоградці крили з АГС-17 (гранатомети. – РП), а до вечора в аеропорту з’явилися ще й міномети», – розповів Клосс.

За словами російського найманця, вже після бою в аеропорту вантажівки з пораненими були обстріляні батальйоном «Схід», який ішов на допомогу бойовикам в аеропорту.

«Ми не могли залишити поранених і піти одразу. Якщо так зробити, то на підрозділі можна поставити хрест, ніхто більше не піде ризикувати. Але з-за того, що цих поранених довго і важко було діставати, ми сильно затрималися. Під час відходу, на в’їзді в Донецьк, нас обстріляли.

В КАМАЗ з російським загоном влетіла не то граната, не то ПТУРС, і він був знищений повністю – близько 35 осіб загинули на місці, лише три-чотири людини, вижили. Я був у другому вантажівці з пораненими чеченцями. Нам міна потрапила під днище, нас перевернуло, відірвало передні колеса. Потім почався обстріл, ми стали ловити машини на дорозі, завантажувати туди поранених і відправляти в лікарні.

Чеченці з такою війною далі не погодилися і поїхали в Чечню. У них до того ж пів-загону «трехсотыми» («Вантаж-300» – поранені солдати), і потрібно було забезпечувати їх відхід. Я поїхав з ними».

За словами Клосса, те, що відбувалося в Донецьку було зрадою, або звичайним російським нехлюйством. Після цього бою він повернувся на Чукотку.

Підбиваючи підсумки своєї поїздки на Донбас Клосс сказав: «ДНР – це насправді фікція. ДНР, як я зрозумів, існує в кабінетах цих Бородая, Пушилина, Царьова, а рішення приймаються в іншому місці і іншими людьми».

Джерело: «Російська планета»

Вам також може сподобатися