Тернопільщина пасе задніх у виконанні планів із мобілізації

156005c5baf40ff51a327f1c34f2975b1400738791Більше того, органи місцевого самоврядування, які б мали допомагати районним комісаріатам набирати призовників до війська, усунулися від цієї роботи.

Про це сьогодні під час колегії повідомив військовий комісар Тернопільщини Володимир Катинський.

«Районним комісарам спільно з правоохоронцями доводиться проводити розшук призовників, а голови деяких селищних рад взагалі самоусунулись від цього, зокрема в Теребовлянському, Бережанському та Гусятинському районі. Хмельницька та Вінницька області план мобілізації виконали на 99%, Житомирська – на 98%, а Тернопільщина пасе задніх Тоді як план призову на район складає орієнтовно 200-300 осіб», – зазначив Володимир Катинський.

За його даними, найнижчі показники виконання плану з мобілізації продемонстрували Бучацький і Монастириський район – 14%, Теребовлянський – 14%, Бережанський і Підгаєцький район – 15%, найвищий показник має Тернопіль і Тернопільський район – 32%

Голова ОДА Олег Сиротюк додав, що окремі керівники органів місцевого самоврядування саботують мобілізацію.

«Замість сприяти мобілізації, помагати районним військовим комісаріатам набирати людей для захисту батьківщини, вони проводять саботаж, влаштовують акції протесту. А потім виявляється, що картина, яку вони змальовують, зовсім не відповідає дійсності», – зауважив голова ОДА.

Він закликав міліцію реагувати на такі дії і дав доручення керівникам РДА активізувати роботу щодо мобілізації призовників.

Джерело: 0352

Вам також може сподобатися