За тиждень на грип та ГРВІ захворіло майже дві тисячі мешканців області

hrypУпродовж останнього тижня в області на грип і ГРВІ захворіло до двох тисяч жителів. Це лише офіційна інформація. Лікарі підозрюють, що хворих набагато більше. Оскільки не всі звертаються за медичною допомогою, дехто займається самолікуванням.

Серед хворих на ГРВІ переважають діти шкільного віку. Це пов’язано з тим, що в організованих колективах швидко поширюються віруси, – пояснюють лікарі.

«Можемо констатувати, що загальна захворюваність на грип та ГРВІ за останній тиждень складає 210 випадків на 100 тисяч населення. Наразі епідеміологічний поріг по захворюваності не перевищено. Щодо епідпорогу, то це 65%. Саме за останній тиждень кількість хворих зросла на 22%. Щодо дитячого населення, то воно хворіє найчастіше. За останній тиждень захворіло понад 1200 дітей», – розповідає лікар-епідеміолог Світлана Маціпура.

Упродовж останнього тижня найбільше хворих зареєстровано у місті Тернополі, Теребовлянському, Бучацькому, Чортківському районах. За словами лікарів-епідеміологів, спалах захворюваності на грип та ГРВІ прогнозується у лютому.

Джерело: За Збручем

Вам також може сподобатися