Операція «Перевізник» триває: складено 168 адміністративних матеріалів

MVS_4435Цільові заходи під умовною назвою «Перевізник» на Тернопільщині тривають. До операції, окрім співробітників поліції залучено працівників управління Укртрансбезпеки.  Завдання єдине  – профілактика та зниження аварійності за участю пасажирського транспорту, дотримання перевізниками та водіями вимог правил дорожнього руху та правил перевезення пасажирів.

Зі слів заступника начальника управління превентивної діяльності  ГУНП в Тернопільській області Юрія Бучковського, з початку операції поліцейські перевірили 944 транспортних засоби, які використовуються для надання послуг з перевезення пасажирів, серед них – 113 таких, що здійснюють перевезення організованих груп дітей. Технічно несправними виявлено дев’ять автобусів.

За результатами перевірки складено 168 адміністративних матеріалів. Більша половина з них – 102 –  за відхилення від визначеного маршруту та незаїзд на автостанцію. Задокументовано 14 порушень правил зупинки під час здійснення посадки та висадки пасажирів, 12 фактів перевезення пасажирів понад встановлену кількість,  по п’ять випадків керування автобусом без відповідних документів та керування транспортом, що не пройшов відповідний технічний контроль.

Керівник управління Укртрансбезпеки в Тернопільській області Ігор Табака каже, що перевірці підлягають й іноземні перевізники, які проїжджають територією нашої області.

-На сьогодні уже складено 57 постанов на польських та німецьких перевізників, які порушили транспортне законодавство України.

Попереду – період відпусток, шкільні канікули, тому правоохоронці та співробітники управління транспортної безпеки перевіряють транспортні засоби, що здійснюють нерегулярні пасажирські перевезення.

-Звертаємо увагу, які водії допускаються до перевезень, в якому режимі це здійснюється, перевіряємо чи наявні усі дозвільні документи, – каже Ігор Табака.

Робота із профілактики та зниження аварійності за участю пасажирського транспорту не обмежиться лише періодом проведення операції «Перевізник», а й триватиме надалі.

Вам також може сподобатися