На Тернопільщині виявили отруйного Тигрового павука

40529d7eaaa8a2ac21909e7e52262db4e5995835Про знахідку в соцмережі Facebook розповіла заліщанка Наталія Шпортак. Вона побачила отруйного павука на своєму городі.

Біологи кажуть, що павук може бути особливо-небезпечним для дітей.

Пані Наталі розповіла, що павука Агріопу тигрову або Брюнніха вона побачила на своєму городі 25 серпня.

– Як ствeрджують постраждалі, відчуття від укусу дужe болючі. На місці, де вкусив павук утворюється нарив, – пише пані Наталя. А люди, схильні до алeргіі, і діти можуть постраждати ще більшe.

Небезпеку Павука-Оси якого так називають через своєрідне забарвлення, підтверджує доктор біологічних наук, завідувач кафедрою загальної біології Тернопільського педуніверситету, Василь Грубінко.

– Наша область не є звичною територією для цих павуків, тому ступінь отруйності тут у них знижується – говорить пан Грубінко. Але пильності втрачати непотрібно і варто звертати увагу на те наскільки агресивним він є. Він буде кусатись в тому випадку, коли ви наступите на нього, або візьмете до рук. А зазвичай, як і всі отруйні тварини, він лякається та тікає.

За словами біолога, небезпечною є не так сама отрута, як алергічна реакція, яку може вона викликати.

– Павуки можуть переносити вірусні хвороби та патогення організми, – розповідає Василь Грубінко,- оскільки вони є нетиповими в наших місцях, реакції на їх укуси можуть бути різними.

Якщо після контакту з павуком на шкірі виступає почервоніння, яке зберігається протягом доби – обов’язково потрібно звернутись до лікаря. Також потрібно звертати увагу навіть на незначні зміни у температурі тіла.
Джерело: te.20minut.ua

Вам також може сподобатися