УДАР і Свобода домовились про саморозпуск Ради

546554Фракція “УДАР” очікує до ранку середи, що їхні колеги по парламенту підпишуть постанову про саморозпуск Верховної Ради, після чого документ буде зареєстрований і винесений на розгляд парламенту.

“Це – проект постанови, підписаний поки тільки нашою фракцією і фракцією “Свобода”… Завтра вранці до 10.00 очікуємо відповідь від всіх груп і фракцій. Після чого ми її зареєструємо в будь-якому випадку, і вимагатиме включити до порядку денного і розглянути на цьому тижні “, – сказав журналістам у вівторок глава фракції “УДАР” Віталій Ковальчук.

Він підкреслив, що автори проекту постанови усвідомлюють, що дане рішення парламенту буде політико-правовим.

Говорячи про зміст постанови, він зазначив: “Перше – Верховна Рада постановляє заявити про саморозпуск, тобто, дострокове припинення повноважень Верховної Ради, друге – звернутися до президента України, з метою визначити дату проведення дострокових парламентських виборів відповідно до указу на підставах і строках , передбачених цією інституцією”.

Разом з тим, Ковальчук пояснив, що після того, як президент підпише указ про проведення дострокових виборів до парламенту, “якщо навіть буде необхідно провести якісь процедури, які передбачатимуть розпуск коаліції, вони скоріше будуть технічними, а не підставою для прийняття відповідного рішення”.

На думку лідера фракції “УДАР”, парламент повинен внести зміни також до виборчого законодавства, згідно з якими вибори до парламенту будуть проводитися за пропорційною системою і з відкритими списками.

Крім того, за словами Ковальчука, звучать пропозиції про повернення до політичних блоків.

Джерело: Газета.ua

Вам також може сподобатися