Тернополян попереджають про курей з небезпечними бактеріями
Тернополян просять бути обережними під час покупок курей в магазинах, а підприємців просять повідомити до Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області про виявлення даного товару.
У курячих четвертинках, які експортували з Польщі до України, виявили сальмонелу. Наразі відслідковують, куди саме потрапило заражене небезпечною бактерією м’ясо.
Інформаційне повідомлення системи RASFF про те, що в заморожених четвертинках курячих з Польщі виявлено сальмонелу надійшло до місцевого управління Держпродспоживслужби. Це м’ясо постачалося також до окремих країн ЄС.
Бактерія сальмонели викликає небезпечне захворювання сальмонельоз. Це гостре кишкове захворювання, яке виникає при споживанні продуктів, заражених даними мікроорганізмами.