На тернопільському ринку суттєво зросли ціни на м’ясо

10397546 Ціни на м’ясо у Тернополі суттєво зросли всього за три місяці. Так, якщо ще у серпні свинну полядвицю можна було придбати у середньому за 67 грн, то у жовтні вона уже коштує 75 грн. Яловичина та телятина ще традиційно дорожчі.

Так, якщо полядвиця, йдеться про яловичину, у серпні коштувала 60 грн, то у жовтні за неї вже просять 85 грн, кажуть на Центральному ринку.

– Ціни вказуємо середні, – каже статист ринку Наталія Гузій. – Вартість тієї чи іншої частини  м’яса залежить не  тільки від того, що це – свинина, телятина. А  і від того, як м’ясо розрубали, і чи є кістка. Приміром, якщо говорити про виїзну торгівлю – там можна придбати ту ж саму полядвицю  дешевше. Але вона буде з кісткою.  Тож певний відсоток ваги тієї самої полядвиці забиратиме кістка.

Якщо говорити про вартість свинини та вартість яловичини, то перша, зрозуміло, нижча. Натомість ціна на яловичину та телятину – більш ніжне м’ясо,  практично однакові. Так, задня шинка – телятина і яловичина – коштувала у серпні 60 грн, то у жовтні 2014 – 80 грн. У порівнянні із жовтнем 2013 вона подорожчала на 30 гривень.

Передня шинка у серпні коштувала 48 гривень. А у жовтні вона уже коштує в середньому – 75 гривень. Причому, у жовтні 2013 середня ціна була 45-48 гривень.
– Якщо говорити про свинину, то, приміром, від серпня не змінилась ціна на шию, – додає фахівець. – Вона зараз коштує 70 гривень, і у серпні так коштувала.

У порівнянні із жовтнем 2013, якщо дивитись на дані статистів, вона подорожчала на 22 грн. Зросла суттєво і ціна на гуляш – у серпні  він коштував 35 грн, а вже у жовтні – 52 грн. В аналогічний період минулого року той коштував на 22 грн менше.

Джерело: 20 хвилин

Вам також може сподобатися