У ліцеї №21 – спеціалізованій мистецькій школі ім. І. Герети відбулося урочисте відкриття мистецького корпусу

vidkrityat-mistetskogo-korpusu-u-shkoli-litsei-im_-gereti-32Днями у Тернопільському ліцеї №21 – спеціалізованій мистецькій школі імені Ігоря Герети відбулося урочисте відкриття сучасного мистецького корпусу.

В закладі обладнано два хореографічні зали, кабінети рисунку, живопису, композиції та індивідуальні класи для занять музикою, які повністю обладнані і готові до початку навчання дітей. Кабінети будуть оснащені сучасними моніторами, акустичними звуковими системами та мультимедійним комплексом для проведення уроків з використання технологій дистанційного навчання.

«Відкриття мистецького корпусу – подія досить непересічна та надзвичайно важлива для нашого міста. Дуже приємно, що, не зважаючи на пандемію та економічну кризу, нам не тільки вдається зберегти професійні заклади, заклади позашкільної освіти і заклади культури, але і створювати нові класи для дітей, які хочуть там навчатися, – наголосив під час відкриття міський голова Сергій Надал. – Власне, цей мистецький комплекс не словом, а ділом показує, що і освіта, і культура є одними з пріоритетних напрямків в роботі Тернопільської міської ради. Цей проєкт ми розпочали реалізовувати два роки назад на умовах співфінансування з державним бюджетом. І ось сьогодні проєкт втілений і є одним з кращих мистецьких проєктів у нашому місті. Тернопіль завжди мав неповторну культурну мистецьку ауру. І, власне, такі заклади мають давати сили на творчість дітям, щоб займатися мистецтвом і успішно розвиватися. Також хочу зазначити, що у бюджеті 2021 року 46 % – це видатки на утримання закладів освіти».

До слова, у 2020-2021 навчальному році в ліцеї №21 – спеціалізованій мистецькій школі імені Ігоря Герети всього навчається 840 учнів, 280 з яких здобувають мистецьку освіту.

Вам також може сподобатися