Мистецьке свято «Україна – Європа» відкрили на Театральному майдані Тернополя

P1300325-17_05_2021Традиційно до свята Дня Європи, у Тернополі проводилося ряд творчих заходів, зокрема, 15 травня на Театральному майдані відбулося мистецьке свято «Україна-Європа». З вітальним словом виступив міський голова Сергій Надал та почесні гості Тернополя.

«Хоча Україна не є офіційно членом Європейського Союзу, але кожного року у другу неділю травня Тернопіль, як і вся Україна, відзначає День Європи, адже ми завжди були частиною Європи. Свій вибір українці підтвердили ще у 2013 році, – зазначає міський голова Сергій Надал. – На жаль, до цього часу ми платимо дорогу ціну, відбиваючи агресію Росії за те, що зробили свій європейський вибір. Дякуємо нашим європейським партнерам за підтримку у боротьбі з російським агресором та підтримку у боротьбі з COVID-19. Ми активно використовуємо європейський досвід та європейські технології. І дуже швидко прийде той час, коли Україна стане частиною великої європейської сім’ї».

Почесними гостями свята стали Консул Генерального консульства Республіки Польща у м.Луцьк – Борис Стельмащук, Почесний Консул Угорщини у м. Тернополі – Тетяна Чубак, Почесний Консул Литовської Республіки у м.Тернополі – Ярослав Візняк. Привітання зі святом Дня Європи також надіслали міста – побратими, зокрема, мер м. Слівен (Болгарія) – Стефан Радів, віце – мер Естонського міста Вільянді – Яніка Гедвіл, президент польського міста Хожув – Аджей Котала.

Вам також може сподобатися