Цього літа на Тернопільщині планують відкрити 8 дитячих таборів

AE38EEA5-319D-44B7-8D7B-C70CB9773ECCНавчальний рік на завершенні, відповідно заклади оздоровлення та відпочинку розпочали підготовку до оздоровчого сезону. Спеціалісти Держпродспоживслужби здійснюють державний санітарно-епідеміологічного нагляду (контроль) за діяльністю дитячих оздоровчих закладів.

Діяльність дитячих закладів оздоровлення та відпочинку регламентована рядом чинних нормативних документів, зокрема: Законом України «Про оздоровлення та відпочинок дітей» (зі змінами), Державними санітарними правилами і нормами «Улаштування, утримання і організація режиму діяльності дитячих оздоровчих закладів» ДСанПіН 5.5.5.23-99, затвердженими постановою Головного державного санітарного лікаря України від 26.04.1999р. №23; в умовах карантину на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2 – постановою головного державного санітарного лікаря України від 30.07.2020 р. №43 «Про затвердження Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів у дитячих закладах оздоровлення та відпочинку на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)».

Враховуючи що у 2020 році, в зв’язку з погіршенням епідситуації через коронавірусну хворобу літньої оздоровчої кампанії на території області не проводилась, табори не працювали, відповідно всі вимоги, прописані в «Планах-завданнях, спрямованих на поліпшення матеріально-технічної бази закладів», що були доведені до виконання керівникам, за підсумками проведеної оздоровчої кампанії у 2019 році, залишаються в силі і стан їх виконання буде враховано при підписанні актів готовності стаціонарних таборів.

На виконання розпорядження голови облдержадміністрації від 20.04.2021 р. №285/01.02-01 «Про робочу групу з питань оздоровлення та відпочинку дітей у 2021 році» в період з 11 по 13 травня 2021 року проведено перший об’їзд всіх 8 дитячих стаціонарних оздоровчих закладів області, які планують відкриватись влітку 2021 року, з питань підготовки до оздоровчої кампанії, за участю головного спеціаліста відділу санітарно-епідеміологічного нагляду та розслідування спалахів Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області.

Слід відмітити, що практично в усіх закладах лише розпочато підготовчі роботи – впорядкування територій, ревізія сантехнічного обладнання.

Найбільший обсяг робіт проведено в ОК «Лісовий» с. Скоморохи, «Збруч» смт. Скала-Подільська та ДОЗ «Лісова пісня» м. Борщів, в яких поточні ремонтні роботи на стадії завершення.

Кожному керівнику закладу оздоровлення за результатами обстеження вказано на недоліки в процесі підготовки та надано пропозиції, в т.ч. і щодо виконання «Планів-завдань», що буде однією з основних вимог представника Держпродспоживслужби у складі робочої групи щодо можливості підписання актів прийомки закладів до оздоровчого сезону.

Вам також може сподобатися