Субсидії у Тернополі оформлятимуть швидше

1412168296_44488 Збільшити кількість інспекторів, які приймають і опрацьовують заяви на отримання субсидій, розпорядився міський голова Тернополя Сергій Надал. Міське керівництво заявляє, що чимало жителів нашого міста не оформляють субсидії через надмірний бюрократизм. Мовляв, мало лише підготувати зазначений перелік документів. Потрібно ще й вистояти кілька годин у черзі.

Начальник управління соціальної політики міськради Володимир Сулима не заперечує, що невеликі черги при оформленні субсидій справді є. Винна у цьому реорганізація, через яку скорочено чимало працівників. Пік оформлення субсидій припадає саме на початок опалювального сезону. В цей час до роботи з тернополянами залучають працівників різних відділів управління, каже керівник.
Як повідомив Володимир Сулима, заяви на субсидії приймають 22 інспекторів, робочий день яких починається о 8 або о 10 годині ранку (залежно від графіка), а закінчується о 17 год. Заяви тернополяни подають в управлінні соціальної політики та ЖЕКах. Сергій Надал доручив начальнику управління провести аналіз структури працівників підрозділу та розробити план їх переміщення на період з жовтня до кінця грудня для більш ефективної роботи щодо оформлення субсидій.
Субсидії призначаються не пізніше, ніж через десять днів після подання заяви. Керівництво міста наголошує, що субсидія – це реальна можливість зекономити кошти. Враховуючи значний ріст вартості комунальних послуг, громадян просять не зволікати і звертатися за отриманням пільг в управління соцполітики міськради.

Які документи необхідно подати для надання субсидії
Для призначення субсидії громадянин, особа якого посвідчується паспортом або іншим документом, подає до управління соціальної політики за місцем реєстрації такі документи:
– довідку про склад сім’ї;
– довідки про доходи кожного з осіб, зареєстрованих у житловому приміщенні, та тих, хто там постійно проживає (крім пенсії та державної соціальної допомоги), за шість місяців, що передують місяцю звернення.
– розмір комунальних платежів, трудові книжки членів сім’ї, що не працюють, пенсійні посвідчення, реєстраційні номери облікових карток платників податків.
В управлінні соціальної політики потрібно заповнити заяву та декларацію про доходи і майновий стан осіб, зареєстрованих у житловому приміщенні.

Прийом документів на призначення житлових субсидій в опалювальний період здійснюється в житлово-експлуатаційних установах, які розміщені:

п/п

Назва установи

Адреса

1

ПП «Загребелля»

вул. Карпенка,12

2

ПП «Східний масив»

пр. С.Бандери, 94

3

ТОВ «КомЕнерго-Тернопіль»

вул. Чалдаєва, 1

4

ПП «Фаворит»

вул. Спадиста, 8

5

ПП «Благоустрій», ПП «Перспектива», ПП «Сонячне»

вул. 15 Квітня, 6

6

ПП «Наш дім»

вул. Савури, 3

7

ТОВ «КомЕнерго-Тернопіль»

вул. Коновальця, 6

8

ДП «Люкс-Житло»

вул. 15 Квітня,15

9

ЖЕК №13

вул. Довженка,17

10

ПП «Люкс»

вул. Злуки,55

11

ПМП «Совр»

вул. 15 Квітня,10

А також мешканці, які проживають на території ТОВ «КомЕнерго-Тернопіль»-2 та ГТОВ «Мрія», – в управлінні соціальної політики на вул. Лисенка, 8, 8а «Єдина приймальня».

Телефон для довідок: 521403, 255587, 236603.

Джерело: Номер один

Вам також може сподобатися