Попередити та зупинити: поліцейські та школярі говорили про проблеми насильства

DSC04517В рамках проведення всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» тернопільські працівники поліції провели профілактичний урок з учнями загальноосвітньої школи № 3. Мета таких зустрічей – попередження і припинення жорстокості та підвищення правової культури неповнолітніх.

Поліцейські розповіли дітям, що насильство є однією з найбільш розповсюджених форм порушення прав людини, а найбільше страждають від насильства жінки і діти.

Гості в погонах роз’яснили учням як проявляється жорстоке поводження, чому не слід замовчувати про образи, знущання над іншими людьми. Школярики мали змогу переглянути спеціальні повчальні відеофільми про проблеми насильства в сім’ї, в школі та можливі шляхи виходу з таких ситуацій.

Розповіли правоохоронці і про кримінальну та адміністративні відповідальності, які настають за вчинення такого правопорушення. Вони наголосили, що часто самі підлітки є агресорами та знущаються не тільки з однолітків а й ображають дорослих.

Працівники поліції закликали всіх дітей з повагою ставитись один до одного, зростати дружніми і слухняними. За цікавий і пізнавальний урок дякували і діти і вчителі.

Вам також може сподобатися