Шахрайства з банківськими картками розслідують працівники поліції

cc326d4-platizhna-kartka-690«Вашу картку заблоковано за детальною інформацією звертайтеся за телефоном….» – саме такі смс отримують мешканці краю. Власники карток телефонують за номером, вказаним в смс-повідомленні, і, користуючись інструкціями аферистів, втрачають кошти.

У подібну халепу потрапило двоє мешканців області. Тернополянка отримала смс і одразу зателефонувала за номером. Невідомий абонент, представившись працівником фінустанови, проінформував жінку як розблокувати картку. Однак, насправді, використовуючи усі реквізити, шахрай перевів кошти з картки жертви. Потерпіла втратила понад 1000 гривень.

Житель Кременця також повірив аферисту та втратив 3 тисячі. Він за вказівками невідомого перевів кошти на інший рахунок, чим збагатив зловмисника.

За обома фактами шахрайств відкриті кримінальні провадження.

Поліцейські наголошують: остерігайтеся подібних смс-повідомлень. Пройдисвіти вміло обманюють свою жертву, а для достовірності навіть використовують посилання на офіційні сайти банку. Пам’ятайте, що працівники банку не проводять жодних операцій по відновленню картки чи переказу коштів по телефону! Будьте пильними!

Вам також може сподобатися