Цьогорічний Йордан буде без морозу

dsc8308Погода за вікном зовсім не січнева. Тепло, як навесні. Чи довго ніжитися тернополянам під променями зимового сонця, дізнаєтеся із наступного сюжету.
Цьогорічний Йордан буде без морозу. Якщо субота, 17 січня обійдеться без опадів, то напередодні Водохреща у Тернополі слід чекати дощу та ожеледі на дорогах.
ОКСАНА СОФІНСЬКА, завідувач сектору організації робіт обласного гідрометеоцентру:
«Температури повітря нічні від 0 до +5 С, денні – від +2 до +7 С. В подальшому, з понеділка ми прогнозуємо незначне коливання температурних показників, опади у вигляді дощу та мокрого снігу. Температура повітря коливатиметься від незначного мінуса в нічні години, тобто це може бути від 0 до -5 С морозу і в денні години – від 0 до +5 С».
Така погода не є типовою для Тернопільщини, каже Оксана Софінська. Адже здавна січень у нас вважається найхолоднішим місяцем року. Проте й аномальною її не назвеш. Адже підвищення середньодобової температури характерне для січня вже протягом кількох останніх років.
ОКСАНА СОФІНСЬКА, завідувач сектору організації робіт обласного гідрометеоцентру:
«Сьогодні спостерігаємо середньодобову температуру повітря в межах 0 +1, а при нормі вона повинна бути -3-4 С. Тому практично щодня середньодобова температура повітря перевищує кліматичну норму на 4-6 градусів. Сказати, що це є типова погода для області, не можна. Але знову ж таки, говорити про аномальність також не приходиться, оскільки, якщо аналізувати останні роки, останні спостереження, то власне цей період – початок січня, перша половина січня достатньо часто буває в подібних показниках».
Попри те, що січень вважали найхолоднішим, рекордна температура нижче позначки нуль в нашій області зафіксована на початку лютого. Тому синоптики не виключають можливих морозів у 2015-му саме на початку останнього місяця зими.

Джерело: ІНТБ

Вам також може сподобатися