У Тернополі провели благодійний показ, аби допомогти воїнам АТО

1424181916_2«У любові переможених немає». Благодійним модний показ під такою назвою провели у Тернополі. Зустрічали гостей ось так, із пошитими з тканини серцями. Всередині кожного – лаванда, ромашка та м’ята. На цих серцях усі охочі могли написати фарбою своє побажання нашим бійцям.

НАТАЛІЯ ЮЩАК, завідувач відділення дизайну Галицького коледжу ім. В. Чорновола:

«Студенти відділення дизайну нашого коледжу вирішили підтримати наших вояків і принести їм таку приємну радість, виготовили серця власноруч, наповнили їх пахнючими травами українськими».

Організатори благодійного показу кажуть: ідея його проведення виникла спонтанно. Мовляв, кожен допомагає нашим військовим так, як може. А такий показ дає змогу і свято відвідати,  і, разом з тим, долучитися до корисної справи.

МАРІЯ ГУДИМА, координатор проекту «Тернопільські дні моди»:

«Кожна людина на сьогоднішній день, я вважаю, повинна думати, що я можу зробити, чим я можу допомогти тим солдатам, які там воюють на війні. Тому ми, чим хто може, тим і допомагає: той вміє варити, той – вміє шити, одним словом, ми старалися зі всіх сторін, і допомагали, як могли. Але вирішили, що є ще такий спосіб, що можна заробити кошти, і люди пішли нам назустріч, і ми тому організували цей показ».

Свої колекції на благодійному показі представили як місцеві дизайнери, так і приїжджі, втім, давно відомі тернопільській і не лише публіці, а також – бутіки.

МАРІЯ ГУДИМА, координатор проекту «Тернопільські дні моди»:

«Це Malva-Florea, це Гоша Альтшулер. Це дизайнери, які вже добре знані в Тернополі, хоча вони не місцеві. Мальва – це Львів, Гоша – це місто Київ. Вони працюють у Тернополі вже дуже давно. Будуть наші тернопільські дизайнери. Це Катерина Тимочко, яка є, окрім того, що вона дизайнер, вона ще є викладачем Галицького Коледжу імені В’ячеслава Чорновола. Окрім того, буде Ірина Цісецька, це знаний у Тернополі дизайнер, я думаю, що її багато знають».

Дизайнер Гоша Альтшулер привіз до нашого міста частину своєї нової колекції, яку готує на конкурс в Європу. Запевняє: тернополяни – перші, кому випала честь побачити те, над чим він працює зараз.

ГОША АЛЬТШУЛЕР, дизайнер:

«Это полностью соответствует мировым тенденциям моды. Сделана коллекция в стилистике 70-х, то есть  хиппи, антивоенная, те времена, оно, как бы, перекликается сейчас, это модно во всем мире».

Крім того, перед глядачами виступили співачки Наталка Карпа та Олеся Киричук. Вартість квитка – 100 грн. На виручені кошти, запевняють організатори, придбають те, що буде необхідним бійцям АТО.

Джерело: ІНТБ

Вам також може сподобатися