Самооборона Майдану Тернопільщини перевіряє бронежелети, які передає нашим солдатам

samooborona200001 Самооборонівці кажуть, що практично неможливо знайти сертифіковані бронежилети, тому доводиться чекати. Самооборона купляє пробні взірці і в кустарних умовах випробовує їх на міцність та куленепробивність.

– Ми хочемо бути впевнені, що те, що ми придбаємо, буде належно захищати хлопців, – пояснює активіст Юрій Моргун.

– На сьогоднішній день ми закупили тільки 10 сертифікованих бронежилетів – вони будуть передані батальйону, – каже Роман Павлишин, відповідальний за збір коштів Самооборони. – Всі інші засоби проходять перевірку. Партії з-за кордону дуже маленькі, бо завозяться вони на собі.

– Ми закликаємо усіх, хто хоче допомогти батальйонам з бронежилетами, посприяти тому, щоб вони всежтаки випробовувалися, – каже Іван Ковалик, комендант Самооборони Тернопільщини.

Він розповів, як тернополяни перевіряють бронежилети: разом з командиром батальйону, або іншими військовими беруть захисні пластини з бронижилету, їдуть в тир, з різної зброї стріляють у пластини. Якщо пластина міцна – можна вважати, що засіб захисту пройшов перевірку.

Також самооборнівці зазначають, що усі засоби захисту (бронежилети, кевларові шоломи), що доходять до нас із Європи – уже не нові, користовані. Тому невідомо, чи мають ці засоби міні-тріщини, чи дотриманий термін зберігання і чи зможуть вони надійно захистити наших солдат.

Джерело: Погляд

Вам також може сподобатися