“Подумай ще раз!” – зроби тест на вірусний гепатит С

6665Щорічно 28 липня ВООЗ і партнери відзначають Всесвітній день боротьби з гепатитом для підвищення обізнаності та покращення розуміння людей щодо вірусного гепатиту та спричинених ним хвороб.
У 2014 році цей день проводиться на загальну тему: “Подумай ще раз!”.
За сприяння департаменту охорони здоров’я ТОДА Тернопільською обласною громадською організацією ХВГС (хворих вірусним гепатитом С) “Іскра надії” та КУТОР “Центр здоров’я” будуть проведені просвітницькі заходи.
В ході кампанії жителі Тернопільської області зможуть анонімно та безкоштовно зробити тест на вірусний гепатит С, отримати консультації лікарів та просвітницьку літературу.
Такі заходи будуть проведені:
23.07. 2014р. о 10.00 – 14.00, м. Козова,  Комунальна центральна районна лікарня, вул. Зелена, 19;

24.07. 2014р. о 10.00 – 14.00, м. Збараж, Комунальна центральна районна лікарня, вул. Павлова, 2;

28.07. 2014р. о 10.00 – 14.00, м. Тернопіль, ТМКЗ  “Центр первинної медико – санітарної допомоги”, філія №2, вул. Купчинського, 14.
Незважаючи на вкрай важкий тягар хвороб, пов’язаних з інфекцією гепатиту, в багатьох країнах, до цієї проблеми не застосовується комплексний підхід з багатьох причин. Ці причини включають той факт, що у більшості людей після інфікування не розвивається жодних симптомів. Часто гепатит протікає безсимптомно протягом цілих десятиліть до тих пір, поки не розвинеться хронічна хвороба печінки. Ці фактори призвели до того, що сьогодні спостерігається “прихована епідемія”.
Вірусний гепатит створює також важкий тягар для систем охорони здоров’я через великі витрати на лікування раку печінки і печінкової недостатності при цирозі.
У багатьох країнах печінкова недостатність, викликана вірусним гепатитом, є основною причиною трансплантації печінки. Такі види лікування захворювань на останніх стадіях коштують дуже дорого – їх вартість доходить до сотень тисяч доларів на людину.
Дата 28 липня була обрана для Всесвітнього дня боротьби з гепатитом на честь дня народження лауреата Нобелівської премії професора Баруха Самюеля Бламберг, який відкрив вірус гепатиту В.
Не будьте байдужі до свого здоров’я! Зробіть тест на гепатит!

Вам також може сподобатися