На черговій сесії Тернопільської міської ради депутати розглянуть 195 господарських питань

sesiia18.07У п’ятницю, 18 липня, відбудеться чергова сесія Тернопільської міської ради орієнтовний порядок денний якої складається з 195 питань. Про це повідомив міський голова Сергій Надал.

«На сесії розглянемо ряд питань, зокрема щодо прийняття проекту рішення про додаткові заходи на підтримку українського виробника, – розповідає Сергій Надал. – Ним передбачено запровадження у магазинах міста спеціального маркування та окремих полиць для російських товарів. Таким чином тернополяни зможуть висловлювати свою позицію та бойкотували придбання цих товарів».

Також планується внести зміни до бюджету міста, зокрема щодо виділення додаткових коштів на соціальні потреби. Так, передбачено додатково виділити 238 тис. грн. на потреби освіти, 1 млн. 60 тис. на придбання чотирьох тролейбусів цього року, 2 млн. 180 тис. управлінню ЖКГ на проведення капітальних ремонтів та 600 тис. на придбання апарату УЗД для лікарні швидкої допомоги.

«Розглянемо програму про забезпечення обороноздатності військових формувань тернопільського гарнізону територіальної оборони та мобілізаційну підготовку у Тернополі, – додає міський голова. – Вже передбачено на ці потреби виділити 130 тис грн. на придбання бронежилетів і касок хлопцям, які служать у батальйоні «Тернопіль», також буде виділено ще 60 тис. грн. для благодійного фонду «Карітас» через який також буде придбано бронежилети».

На сесії заплановано розглянути ще 176 земельних питань. Серед яких 75 – закріплення земельних ділянок під будинками і навколо будинків тернополян, 20 – продовження діючих договорів оренди з підприємцями, 7 – викуп і продаж на аукціоні, 4 – виділення тимчасових сервітутів, 15- закріплення земельних ділянок за ОСББ, 10 – внесення технічних змін до раніше прийнятих рішень і 45 – закріплення земельних ділянок для обслуговування власних виробничих приміщень.

«У 2005 році сесія міської ради прийняла рішення про будівництво так званого «6 мікрорайону». На цю сесію ми виносимо рішення про закріплення даної земельної ділянки за комунальним підприємством, який буде оголошувати конкурс на кращого забудовника, – додає Сергій Надал. – У цьому районі будуть збудовані житлові будинки з відповідною інфраструктурою, дитячим садком та школою. Окрім того, з цієї території виставлені на продаж на аукціоні дві земельні ділянки на будівництво супермаркету та автовокзалу».

Вам також може сподобатися