Тернополян відправляли в зону АТО під плач дружин та матерів

IMG_20140715_141221З тернопільської військової частини, що на вулиці Дубовецькій 15 липня в зону проведення антитерористичної операції відправляли бійців батальйону територіальної оборони “Тернопіль”.

Матері, батьки, дружини та діти тернопільських військовослужбовців прийшли під частину, щоб перешкодити виїзд своїх рідних із території  частини.

Це спровокувало конфлікт між тернополянами та військовими, які відправляли своїх бійців в зону АТО.

Родичі та навіть звичайні перехожі перегородили дорогу на Дубовецькій, щоб не дати виїхати автомобілям та автобусам із військовослужбовцями.

– Наших хлопців забирають на Схід, кажуть, що будуть служити на кордоні. Чому наші люди повинні вмирати там в Донецьку, якщо в нас зараз нібито мирний час. Хай нам, простим людям скажуть, що там війна і за що чи за кого повинні воювати наші чоловіки, – каже жінка.

Люди запитували у командирів чому у військових немає належної захисної амуніції, на що військові відповідали, що вони захищені.

Були також конфлікти тернополян із військовими. Люди кидалися під автомобілі, в яких везли їхніх родичів на Схід.

Згодом військовослужбовці таки утворили живий коридор, витісняючи людей, щоб дати можливість виїхати автомобілям, де були хлопці із батальйону тероборони.

Тут також спалахнув конфлікт. Родичі військових запитували, чому хлопці воюють проти власного населення, на що військові відповідали, що їдуть воювати за Україну і ними потрібно пишатись. До деяких матерів виходили їхні сини, щоб заспокоїти, після чого поверталися та їхали.

Родичі військових, яких відправили в зону АТО, кидалися під колеса техніки, скаржилися на владу та чиновників та військових, які відправляли їхніх синів на Схід. Проте їх все таки військові посунули, даючи можливість виїхати колоні із військовослужбовцями.

Джерело: Тернопільська Липа

Вам також може сподобатися