Хомінець може очолити тернопільську “Свободу”?

10321852mЯк стало відомо з конфіденційних джерел, керівництво “Свободи” збирається напередодні виборів до Верховної Ради замінити Володимира Стаюру на посаді голови обласної організації партії.

Сиротюк, ХомінецьПроти Стаюри різко виступає нардеп Кайда, який є негласним куратором партії Тягнибока в області. У Кайди давно не склалися стосунки зі Стаюрою, який представляє місцеве консервативне крило “Свободи”. Крім того, останнім часом він перехопив у Кайди ініціативу у кадрових питаннях. Наразі керівнику штабу Нацспротиву закидають провал Тягнибока на президентських виборах та репутаційні втрати партії націоналістів.

Разом з тим у керівництві “Свободи” проти повернення на посаду голови обласної “Свободи” Олега Сиротюка, який зараз працює головою Тернопільської облдержадміністрації. По-перше, у Тягнибока не впевнені чи вдасться відстояти Сиротюка на теперішній посаді. По-друге, навіть у випадку звільнення йому тримають в резерві посаду в одному з “свободівських” міністерств або місце члена ЦВК за партійною квотою. За таких умов він не зможе повноцінно займатися партією.

Такий розклад найбільше пасує Кайді, який хоче повернути вплив на облорганізацію. Розповідають, що головними фаворитами нардепа є голова обласної ради Василь Хомінець та голова міської організації Роман Навроцький. Останнього також активно підтримують в оточенні Тягнибока, в тому числі сірий кардинал “Свободи” Ігор Кривецький.

Джерело: За Збручем

Вам також може сподобатися