Тернополян кличуть на виставку копій чудотворних ікон

dsc_3322В приміщенні Тернопільської обласної ради відкрили виставку копій чудотворних ікон Пресвятої Богородиці. В експозиції представлено 19 чудотворних ікон Тернопільщини, а також Підкамінецька ікона (Львівщина) та «Оранта» (фреска зі Софіївського собору, що в Києві).

Організатори виставки — виконавчий директор  ГО ”Гуртом!” Ігор Ковалик та очільник ГО «Гармонія» Дмитро Вакуленко. Участь у відкритті виставки взяли голови Тернопільських обласної державної адміністрації Олег Сиротюк та обласної ради Василь Хомінець.

«Тернопільщина здавна славиться чудотворними іконами Матері Божої, — констатував Олег Сиротюк.  — Та чи багато ми знаємо про них? Чи навідувалися до місць, де з’являлася Пречиста? Чи знаємо, в яких і скількох селах нашої області Вона творила  дива? Ця мандрівна виставка нині дуже доречна. Найперше, бо зараз нашій державі, нашим воїнам, як ніколи, потрібні ласка та захист Пресвятої Богородиці. До більшості з цих чудотворних ікон надано ще й спеціальну та особливу молитву. А молитва — то одна з наймогутніших зброй. Скористаймося нею. Я щиро вдячний організаторам цієї просвітницької виставки за задум та працю».

«Своєю експозицією ми хотіли показати єдність Тернопілля, цілісність України та силу духу українців, — зазначив Ігор Ковалик. — Адже Пресвята Богородиця тримає під своїм покровом усі народи та весь світ».

Триватиме виставка до кінця серпня. Відтак помандрує освітніми закладами міста й області.
Олег Сиротюк пообіцяв усіляко підтримувати її, адже Тернопільщина давно стала серцем для паломників різних конфесій і має всі перспективи  називатися центром розвитку культурного та релігійно- паломницького туризму.

Вам також може сподобатися